уторак, 19. јул 2016.

Neobično posleratno prijateljstvo Srbina i Bosanca: Puške zamenili kamerama! (VIDEO)



Devedesetih godina Mujić i Udovičić služili su Bosanskoj vojsci, sve dok Udovičić, poreklom Srbin, nije odlučio da pređe na suprotnu stranu.

"Kao neko ko je služio u obe armije u poziciji sam da pričam o tome šta se stvarno dešavalo tokom tih ratnih godina. Čini mi se da ima malo istine u tome što pričaju političari na obe strane kada govore o ratnim dešavanjima", kaže Udovičić.
Život na frontu je i učinio da srpski vojnik zavoli ptice.


"Zašto baš fotografišem ptice? Sećam se da je tokom tih ludih godina sukoba bilo mnogo ptica na frontu, pevale su u blizini rovova. One su mogle slobodno da lete preko borbenih linija, za njih granice tada nisu postojale, baš kao što ni sada ne postoje", kaže Udovičić koji se gnušao svakog krvoprolića.
"Ne volim rat. Ipak, čovek se i na to vremenom navikne, možda podsvesno ali dopusti da postane deo mašine za ubijanje. Nikada lično nisam ni na koga pucao ili nekog ubio i drago mi je što sam izašao iz rata bez mrlje na savesti", zaključio je Udovičić, jedan od aktera kratkog filma "Ratnik" koji je snimljen za projekat "Obični heroji" norveške ambasade u Sarajevu.

VIDEO:



(alo.rs)

Нема коментара:

Постави коментар