петак, 20. јануар 2017.

Udruženje “Zelene beretke” uputilo poruku narodu i političarima RS i Federacije BiH



Iz Udruženja Zelena beretke obratili su se saopštenjem svim građanima Bosne i Hercegovine ne gledajući na nacionalnu ili religijsku pripadnost.

” Mi kao udruženje koje je prvo stalo u odbranu domovine 1992. godine pozivamo sve građane da ne nasjedaju na nacionalističke i političke ložače vatre koji nas vode ponovo u ratne sukobe. Političari cijele regije su se vratili u devedesete godine i ponovo dižu tenzije samo zbog jedne stvari, kako sačuvati svoje stolice i vlast”

Navode da su političari iza sebe imali 20 godina mira, te pitaju zašto nisu pokazali svoj patriotizam prema svom narodu kroz poslovne uspjehe i dizanje privrede te otvaranje radnih mjesta za narode BiH.

“Zato pozivamo narode BiH da ne dozvole da se mržnja spusti među nas jer to vodi samo novom propastu, a ne budućnosti niti jedne nacionalne skupine. Ujedno zahtijevamo od nadležnih organa prvenstveno od Ministarstva sigurnosti BiH, Tužilaštva BiH, Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) i SIPA-e da zaustave sve političare u širenju međunacionalne mržnje, a posebno treba kazniti i sankcionirati njihove medije koji služe političarima kao oružje u širenju mržnje sa krajnjim rezultatom novog rata u Bosni i Hercegovini” – zaključuje se u saopštenju “Zelenih beretki”.

Izvor: Faktor.ba

Нема коментара:

Постави коментар