уторак, 21. март 2017.

Banjaluka: Pruga i dalje blokirana, jugoslovenska trobojka na vozu podsjetnik na bolja vremena

Nekoliko stotina nezadovoljnih železničara, koji su juče blokirali prugu na Željezničkoj stanici Banjaluka, ne odustaju od bunta dok im se ne isplati februarska plata.


Naime, željeznička pruga u Banjaluci i jutros je pod blokadom. Željezničari, nezadovoljni odnosom nadležnih, sjede na pruzi, a ono što je posebno interesantno jeste jugoslovenska trobojka, koju su razvili na lokomotivi.

Na ovaj način, po svemu sudeći, željeli su da se podsjete na neka bolja vremena kada su radnici od svoje plate mogli pristojno da žive.

Jugoslovenska trobojka podsetnik na neka bolja vremena

Vozovi iz Doboja idu do Vrbanje, ali ne mogu ući u željezničku stanicu.

Teretni i putnički saobraćaj juče u 14 časova je zaustavilo oko 200 nezadovoljnih radnika Željeznica Republike Srpske, jer im nije uplaćena februarska plata.

Teretni i putnički saobraćaj obustavljen juče

Iako su im uplaćene naknade za po dva topla obroka i prevoz, od blokade pruge ne odustaju dok ne dobiju platu za februar.

Čedomir Knežević, željezničar iz Prijedora, koji je prvi stupio u štrajk glađu otišao je na razgovor kod predsjednika RS, Milorada Dodika.

Štrajk Kneževića sasvim sigurno ostaće upamćen po tome, što je nesrećni čovjek, kako bi koliko toliko sačuvao zdravlje morao da pije vlastiti urin.

Ipak, juče je odustao od štajkla, jer mu je zdravstveno stanje ozbiljno narušeno.

(EuroBlic / unoradiobl.com)

Нема коментара:

Постави коментар