субота, 17. децембар 2016.

Pernar: Nisu Hrvatima krivi Bošnjaci i Srbi, ni Srbima Bošnjaci i Hrvati, ni Bošnjacima Srbi i Hrvati



Ivan Pernar u intervjuu za Dnevni avaz progovorio je o Hrvatima u BiH, posebno zanimljivo u kontekstu uhićenja u Orašju.

Na pitanje trebaju li Hrvati u BiH gledati u Zagreb ili Sarajevo, Pernar je rekao: “Hrvati u BiH trebaju gledati tamo gdje mogu nešto mijenjati i od čega mogu imati koristi. Jedino mjesto u koje bi oni trebali gledati je Sarajevo. Jedino Sarajevo može njihove probleme riješiti, niko drugi”.

Pernar se osvrnuo i na predsjednika RS, Milorada Dodika, ali ostale lidere u BiH.

“Dodik je osebujna ličnost. Međutim, moram vam reći da ga je pogrešno prikazivati kao crnog vraga. Ja mislim da biste se vi u BiH nekako s Miloradom morali dogovoriti, ali nažalost vidim da je cijela politička scena, ako to mogu tako reći, koncipirana na način da se vi međusobno svađate. Nisu Hrvatima krivi Bošnjaci i Srbi, nisu Srbima krivi Bošnjaci i Hrvati, niti su Bošnjacima krivi Srbi i Hrvati, nego je svako kriv samom sebi. Zapravo su sva tri naroda izdana od strane svojih vlastitih predstavnika. To je ona najveća tragedija. Ti ljudi koji su se trebali boriti za Hrvate, Milorad koji se trebao boriti za Srbe i Bakir koji se trebao boriti za Bošnjake – oni su svoje birače, svoje sunarodnjake izdali, okrenuli im leđa”, rekao je Pernar.

(http://hrvatska-danas.com/)

Нема коментара:

Постави коментар