понедељак, 19. децембар 2016.

STOP MRŽNJI Bakica u Berlinu nacističke grafite prekriva srcima



Sedamdestogodišnja bakica u Berlinu, Irmela Schramm, sprejem crta srca i prekriva neonacističke i rasističke grafite i poruke mržnje.

Sedamdestogodišnja bakica u Berlinu, Irmela Schramm, sprejem crta srca i prekriva neonacističke i rasističke grafite i poruke mržnje. Gospođa Schramm se protiv govora mržnje bori već trideset godina u svom susjedstvu, prenosi Index.hr.

U razgovoru za CNN je rekla: “Zabrinuta sam zbog propagande mržnje. Želim zauzeti stav. Ne samo pomoću riječi, nego stvarno nešto napraviti. Mogla bih samo proći pokraj svastike i nacističkih grafita i reći kako je to grozno. I tako nitko ne bi ništa napravio po tom pitanju. Ja ne želim čekati nekoga da napravi nešto po tom pitanju.”

Bojanje mržnje


Njena prva inicijativa je bila vezana uz potporu nacističkom zločincu Rudolfu Hessu, čiji su letci bili obješeni na autobusnom stajalištu. Kada se vraćala natrag s posla i vidjela da su letci još uvijek tamo, sastrugala ih je ključevima. Rekla je kako je samo strugala dok nije sastrugala svu mržnju koja je tamo bila. I to joj je bio izvrstan osjećaj.

Gospođa Schramm je rekla i kako se granica zloupotrebe slobode govora sve više pomjera zadnjih godina. Smatra da je trenutno na dnu.

Iako joj govore kako je netolerantna prema mišljenjima krajnje desnice, ona kaže kako sloboda govora ima svoje granice. Kaže i kako prestaje tamo gdje počinju mržnja i prezir prema čovječanstvu.

Dnevnik.ba

Нема коментара:

Постави коментар