среда, 15. фебруар 2017.

Autoput Sarajevo - Beograd je mirovni projekt



Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su odnosi između Srba i Bošnjaka za Srbiju izuzetno važni, te ocijenio da je predložena igradnja autoputa Sarajevo - Beograd "mirovni projekt koji je mnogo više od autoputa i od povezivanja".

- Za nas su strašno važni odnosi između Srba i Bošnjaka, tu treba da ulažemo mnogo strpljenja i prećutkivanja, kao i odbrane i zaštite naših međusobnih odnosa - rekao je Vučić sinoć za RTS.

On je dodao da je zbog toga i predložio projekt izgradnje autoputa Beograd - Sarajevo, koji bi povezao "muslimane iz Sandžaka i Sarajeva, ali bi povezao i Hercegovinu sa centralnom Srbijom, i cijelu istočnu Bosnu sa centralnom Srbijom".

- To bi bilo nešto što smatram mirovnim projektom koji je mnogo više od autoputa i povezivanja - rekao je Vučić.

Komentarišući najavljenu reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, Vučić je rekao da je to "teška i loša stvar za Srbiju" i poručio da prije nego što se to desi treba probati da se razgovara.

- Nedavno sam se vidio sa predsjedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem, vidjeću se ponovo veoma brzo, da vidimo da probamo da napravimo najbolje odnose između Srba i Bošnjaka - kaže Vučić.



(Srna/Redakcija)

Нема коментара:

Постави коментар